Normal_studenten_studiegroep_samenwerken

Op donderdag 25 april heeft de Dutch Data Center Association (DDA) de winnaars van de Datacenter Restwarmte Awards bekend gemaakt. Studenten konden hiervoor hun ideeën insturen om om restwarmte op nieuwe, slimme manieren in te zetten. Dit meldt Dutch Data Center Association.

De Best-Practice Award ter waarde van 2500 euro voor het beste praktische idee voor het hergebruik van datacenter restwarmte ging naar Hugo Kooymans met zijn inzending voor zorgvuldige uitwerking van een vergaande integratie van datacenters in de leefomgeving door middel van een buiten hotspring. En de Best-Innovation Award ter waarde van 1000 euro voor het beste ‘out-of-the-box’ idee dat niet direct economisch haalbaar of praktisch toepasbaar hoeft te zijn was voor Tim Ruijs met het idee om restwarmte te gebruiken voor de versnelling van osmose bij de generatie van Blue Energy.
 
Daarnaast waren er twee deelnemers die een speciale vermelding kregen:  Laura Valent voor het inzetten van Phase Changing Materials (PCM’s) als warmtebuffer en Rick Abelen voor het integreren van mediatorens/datacenters in de samenleving.
 
De officiële prijsuitreiking zal plaats vinden tijdens de het Datacenter Tech College & Carrièrebeurs op 9 mei bij datacenter BIT in Ede. Tijdens dit event kunnen studenten kennis maken met een carrière in de datacenter industrie, een rondleiding krijgen door het BIT datacenter en de mogelijkheid om te netwerken met eventuele toekomstige werkgevers.
 
Door: Nationale Onderwijsgids