Normal_vrouw_verdriet_depressief_angst

Het Centrum Seksueel Geweld (CSG) in Friesland is gisteren een campagne begonnen gericht op studenten. Zij lopen meer risico op seksueel geweld. Toch zoeken relatief weinig studenten hulp bij het CSG. Dit meldt Huiselijkgeweld.nl.

Uit cijfers van het CSG blijkt dat 12- tot 24-jarigen vier keer zoveel risico lopen op een aanranding of verkrachting als mensen die jonger of ouder zijn dan hen. Dit komt doordat jongeren in deze leeftijd seksueel actief zijn, terwijl hun persoonlijke en seksuele identiteit nog in ontwikkeling is. 
 
Daar komt bij dat er onder studenten ook vaak veel alcohol wordt gedronken. “Dat maakt het risico op seksueel geweld nog groter, omdat je daarmee soms over je eigen grenzen gaat of over die van een ander", zegt Gerda de Groot, projectleider van CSG Friesland, in de Leeuwarder Courant.
 
Ze wijst op het belang om na een aanranding of verkrachting binnen zeven dagen professionele hulp te zoeken. "Binnen die tijd heb je namelijk de beste kans op psychisch herstel, op het voorkomen van een zwangerschap en geslachtsziekten en op het veiligstellen van sporen. Dit maakt de kans om de dader te vinden groter."
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids