Normal_geld__portemonnee__muntgeld

Vakbonden FNV en CNV roepen hun leden en sympathisanten op om op zaterdag 10 november naar De Dam in Amsterdam te komen om te demonstreren vóór een sociaal Nederland en tégen het jaarlijks weggeven van miljarden euro’s aan bedrijven en aandeelhouders. Ook de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) roept alle studenten op deze actie te steunen en op 10 november mee te doen. Dit melden FNV en de LSVb.

Zelfs nu de afschaffing van dividendbelasting definitief van de baan is, komt het geld niet terecht waar het terecht zou moeten komen: bij de mensen in het land. Daarom gaan vakbonden en studenten demonstreren voor een socialer Nederland. 
 
Han Busker, voorzitter FNV: “De 1,9 miljard moet naar de mensen, zodat de welvaart eerlijker en socialer verdeeld wordt in Nederland. Vestigingsklimaat betekent ook goede scholen, docenten die niet omkomen in het werk, zorgpersoneel dat fatsoenlijk betaald wordt en ook dat er geen 450.000 kinderen in armoede hoeven op te groeien. We eisen op 10 november op de Dam in Amsterdam in luid protest ons geld op, daar zetten we samen de volgende stap in de beweging naar een Sociaal Nederland”.
 
Arend van Wijngaarden, voorzitter van het CNV: “De mensen die de crisis hebben betaald merken nog te weinig van de economische groei. Lonen blijven achter, de werkdruk blijft toenemen en een hele generatie jongeren groeit op met onzekere contracten. Logisch dat de plannen van het kabinet die bedrijven bevoordelen en de positie van werkenden nog verder onder druk zetten op weinig steun kunnen rekenen. Op 10 november zetten we daarom de roep voor een sociaal Nederland samen kracht bij”.
 
Aanstaande zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur vindt de demonstratie en protestmars voor een Sociaal Nederland plaats op De Dam in Amsterdam.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids