Logo_lsvb__studentenbond__logo

De Algemene Ledenvergadering (ALV) van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) heeft op woensdagavond 26 september vicevoorzitter Carline van Breugel als interim-voorzitter gekozen. De benoeming volgt op het opstappen van Geertje Hulzebos als voorzitter, afgelopen maandag. Dit meldt de LSVb.

Het bestuur vindt het jammer dat in de media is gesuggereerd dat een andere visie op activisme ten grondslag lag aan de problemen in het bestuur. Interim-voorzitter van Breugel: “Wij zien activisme niet als de reden om uit elkaar te gaan. Helaas liep de samenwerking en zeker de communicatie niet zoals gehoopt. We hebben er alles aan gedaan om de situatie te verbeteren, maar dat mocht niet baten. Daardoor zullen we voor nu met vier bestuursleden verder gaan en ons keihard inzetten voor studerend Nederland.”
 
De ALV heeft op de vergadering haar steun uitgesproken voor het bestuur en voor de benoeming van Van Breugel als interim-voorzitter van de LSVb. Van Breugel: “Ik hoop dat we ons nu weer op de inhoud kunnen richten. Met de renteverhoging op de studielening en de aangekondigde bezuinigingen is het belangrijk dat studenten zich verenigen. Samen met onze lidbonden zullen we actie blijven voeren tegen dit belachelijke beleid.”
 
De LSVb is de komende tijd samen met lidbonden bij verschillende acties in het land om aandacht te vragen voor de bezuinigingen in het hoger onderwijs.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids