Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank2

De Toneelacademie Maastricht, onderdeel van Zuyd Hogeschool, mag een docent ontslaan omdat hij grensoverschrijdend gedrag vertoonde tegenover studenten. Dit heeft de rechter bepaald. De hogeschool stapte vorige maand naar de rechtbank omdat de docent zelf niet van mening is dat hij grenzen had overschreden. Dit meldt de Volkskrant.

De bewegingsdocent van de Toneelacademie heeft "ernstig verwijtbaar gehandeld" aldus de rechter. Zijn arbeidsovereenkomst zal per direct worden ontbonden. Ook heeft hij geen recht op een ontslagvergoeding.

Het grensoverschrijdend gedrag van de docent speelde langere tijd. De man kreeg in 2006 en 2010 een waarschuwing en er werden afspraken met hem gemaakt over zijn gedrag. Toch kwamen er opnieuw meldingen over de leraar. Zo meldde een studente dat de docent haar een tik op de billen had gegeven en een andere studente kreeg een lichaamsmassage bij wijze van 'eindejaarscadeau'. Tijdens de massage, in een les waarbij medestudenten elkaar masseerden, zat de leraar aan haar borsten, billen en tussen haar benen. In november 2017 werd de docent geschorst en stelde Zuyd Hogeschool een onderzoek in.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids