Normal_bewegen__sport__basketbal

Op 8, 9 en 10 juni vond in Wageningen de 60e editie van het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) plaats. Het GNSK is het grootste terugkerende sportevenement voor studenten van Nederlandse universiteiten en hogescholen. Nijmegen was dit jaar de grote winnaar. Dit meldt het GNSK.

Wageningen werd tweede en de studenten uit de stad Groningen behaalden een derde plaats. Zoals elk jaar werden er acht vaste sporten beoefend: Badminton, Basketbal, Handbal, Schermen, Squash, Tennis, Voetbal, Volleybal. Naast deze vaste sporten worden er ook keuzesporten gekozen. Dit jaar werden de volgende keuzesporten georganiseerd: Beachkorfbal, Boksen, Gewichtheffen, Hockey, Rugby, Triathlon, Turnen, Ultimate Frisbee en Wielrennen. Gewichtheffen, Triathlon, Turnen en Hockey zijn voor het eerst georganiseerd op het GNSK. Verder worden er clinics georganiseerd.
 
De zestigste editie van deze Olympische Spelen voor studenten vond in Wageningen plaats ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Universiteit Wageningen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids