Monument Kamp Westerbork, foto: Ziko, Wikimedia Commons CC-BY-SA-3.0,2.5,2.0,1.0

Een groep van honoursstudenten uit Amerika, van Hogeschool Windesheim, en van de Hanzehogeschool Groningen nemen deel aan de tweede editie van de summerschool Holocaust Remembrance. Deze summerschool gaat op 11 juni van start in het Herinneringscentrum Westerbork. Het doel van de summerschool is het verbinden van het verleden met het heden, en het verbinden van studenten met verschillende achtergronden in de context van maatschappelijke vraagstukken. Dit meldt de Hanzehogeschool.

Gedurende twee weken houden de deelnemers zich op de locatie van Kamp Westerbork bezig met opdrachten waarin zij het verleden van WO II koppelen aan hedendaagse ontwikkelingen. Zij produceren onder andere een Ted Talk. De studenten krijgen daarnaast gastcolleges, waaronder van een overlevende die in Kamp Westerbork heeft gezeten en maken excursies naar het Anne Frank Huis in Amsterdam, het Joods Museum, en het Holocaust Memorial in Berlijn. Speciale deelnemer dit jaar is de president van de National Collegiate Honors Council in de VS, dr. Naomi Yavneh. Zij zal ook een gastcollege in de summer school verzorgen.

Heel de maand juni staat bij het Hanze Honours College in het teken van internationaal samenwerken en talentontwikkeling. De maand begon met een workshop voor universiteiten uit alle hoeken van de wereld om inzichten en handvatten te krijgen voor het ontwikkelen en implementeren van talentonderwijs.

De summerschool vindt plaats van 11 juni tot 23 juni 2018. Tegelijkertijd wordt er ook de Workshop CoTalent aangeboden aan studenten en docenten uit zes landen waarbij de ontwikkeling van tools ter ondersteuning van het formuleren van een visie op talentontwikkeling en het scouten van talent centraal staat. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids