Normal_rss_entry-118441

Remon Bruinsma, wiens lichaam maandag werd gevonden in het water bij de Noordersingel in Leeuwarden, is vrijwel zeker verdronken. Op zijn lichaam is "geen in- en uitwendig letsel'' aangetroffen en alles wijst op verdrinking, meldt de politie donderdag na een sectie.

Het is nog niet bekend of Bruinsma onder invloed van bijvoorbeeld drank of drugs was toen hij in het water terechtkwam. Het onderzoek naar zulke stoffen loopt nog. De uitkomst komt volgens de politie waarschijnlijk eind volgende week.

De achttienjarige Bruinsma uit Zwaagwesteinde werd sinds 1 december vermist na een avondje stappen. Duikers, boten, speurhonden en helikopters zochten naar zijn lichaam. Bovendien controleerde de politie camerabeelden uit het centrum van Leeuwarden. Een voorbijganger ontdekte maandag zijn stoffelijk overschot in de stadsgracht. De politie hield er al rekening mee dat Bruinsma in een gracht was gevallen.

Gisteravond werd er een stille tocht georganiseerd om de student te herdenken. Ruim 2000 mensen kwam naar het centrum van Leeuwarden om samen met familie en vrienden de route af te leggen naar de vindplek van Bruinsma.