Normal_kaars__lichtje__lampje

Donderdagavond 4 januari wordt in Leeuwarden een herdenkingstocht gehouden voor de overleden student Remon Bruinsma. De 18-jarige jongen, die sinds 1 december vermist was, werd op nieuwjaarsdag levenloos aangetroffen in het water van de Noordersingel in de stad. Dat meldt het AD.

Betrokkenen van Remon organiseren de stille tocht. Se C&A aan de Nieuwestad is het startpunt van de route. "Vanaf daar lopen wij zijn laatste wandeling'', schrijven de betrokkenen op Facebook. Bij het eindpunt van de route, bij de Prinsentuin, worden bloemen in het water gelaten. Iedereen die wil meelopen wordt geadviseerd een stormkaarsje mee te nemen.

Remon ging op 1 december stappen in Leeuwarden. Rond 02.00 zagen omstanders hem voor het laatst bij een kroeg. De klasgenoot, bij wie hij zou blijven slapen, heeft hij niet bereikt. Bij de C&A werd later zijn telefoon gevonden. Al lange tijd ging de politie ervan uit dat de jongen in het water terecht moest zijn gekomen. Zoekacties en sporenonderzoeken leverden niets op. Een voorbijganger ontdekte het lichaam afgelopen maandag in de gracht.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids