Windesheim stelt aannemer aansprakelijk voor vloer X-gebouw

Hogeschool Windesheim stelt aannemer Trebbe uit Enschede formeel aansprakelijk voor de problemen met de vloer van hun gebouw X. Dit gebouw moest dicht toen in oktober bekend werd dat de vloeren niet veilig zouden zijn. Dit meldt RTV Oost.

De problemen kwamen aan het licht toen een parkeergarage in Eindhoven was ingestort. Toen bleek dat de vloeren van andere gebouwen ook niet aan de eisen voldeden. Het gaat om gebouwen van Saxion in Enschede, basisschool Het Festival in Zwolle, een gebouw van Lorna Wing in Deventer en dus gebouw X van Windesheim. Momenteel vindt er een landelijk onderzoek plaats naar mogelijke oplossingen. Dit onderzoek wordt vervolgens door een constructeur vertaald naar de situatie voor Windesheim. Het is nog onbekend hoeveel het herstel van de betonvloeren gaat kosten, maar de hogeschool kampt nu al met hoge kosten. Zo heeft de school al meer dan zevenhonderdduizend euro uitgegeven aan alternatieve leslocaties, verhuizingen en verbouwingen.

Een woordvoerder van Windesheim laat weten dat de school erop vertrouwt dat het gebrekkige gebouw na de zomer weer open kan. Tot die tijd heeft de school alternatieve locaties geregeld, zodat het onderwijs niet in de problemen komt.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids