Normal_robot__techniek

De Brabant Robot Challenge wordt in 2018 vervolgd. Het project, een initiatief van vier Brabantse hogescholen, vond vorig jaar voor het eerst plaats. De multidisciplinaire studentenstrijd werd toen gewonnen door de groep van Sieta Ludema, toen derdejaarsstudent Orthopedische Technologie aan Fontys Paramedische Hogeschool. Dat meldt Regio in Bedrijf. 

Fontys, de Technische Universiteit Eindhoven, Tilburg University en Avans werken samen aan de Brabant Robot Challenge. Studenten die meedoen volgen gedurende februari tot en met juni 2018 een programma waarin ze werken aan het oplossen van vraagstukken rondom robotica in de zorg. Dit gebeurt vanuit verschillende vakgebieden. In totaal zijn er zeven bijeenkomsten gepland, die op verschillende locaties in de provincie plaatsvinden. Er zijn projectgroepen waarin studenten aan een opdracht werken. Tijdens zogeheten kennissessies geven topdocenten colleges over aspecten van robotica als techniek en ethiek.

Bijzonder aan het project is dat de groepen een multidisciplinaire mix van studenten van verschillende opleidingen én onderwijsinstellingen zijn. Vorig jaar werkte Ludema bijvoorbeeld samen met drie studenten van Avans (accountancy en communicatie en media design) en een masterstudent (Law and Technology) van Tilburg University. De bijzondere samenwerking moet leiden tot meer verdieping op gebieden die binnen de eigen studie niet aan bod komen, maar wel van belang kunnen zijn voor hun toekomst.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids