Normal_hulp_handen_slachtoffer_samen_sterk

Driestar hogeschool en verschillende basisscholen zijn een samenwerking begonnen. Met ‘Samen in ontwikkeling’ bieden basisscholen een mogelijkheid tot meer praktijkgericht leren aan pabostudenten, terwijl scholen beoordeeld worden op hun kwaliteiten als opleidingsschool. Dit meldt het Reformatorisch Dagblad.

De basisscholen werden beoordeeld op onder meer het onderwijsaanbod, de professionalisering van het personeel en het leerklimaat. Acht basisscholen hebben hiermee het predicaat ‘erkende opleidingsschool’ verdiend. Nog zo’n 25 basisscholen zijn bezig om het predicaat te krijgen.
 
Bij de studieroute ‘Samen opleiden’ van Driestar hogeschool staat het leren in de praktijk centraal. Via een stage van twee dagen per week kunnen aanstaande leraren de geleerde theorie op de aangesloten scholen direct in de praktijk brengen. Ook is de begeleiding op de opleidingsschool intensiever dan bij een gewone stage. De vierjarige voltijdsopleiding voor leraren in het basisonderwijs volgt verder inhoudelijk hetzelfde programma als de gewone lerarenopleiding. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids