Normal_naamloos9

De nieuwe opleiding International Business van Hogeschool Windesheim zoekt gastgezinnen in Zwolle die een internationale student in huis willen nemen. De opleiding gaat september 2018 van start. Dit meldt Windesheim.


Hogeschool Windesheim heeft vanaf september 2018 een tweede voltijdopleiding waarbij Engels de voertaal is. Naast Global Project & Change Management van het Windesheim Honours College gaat volgend studiejaar de opleiding International Business van start. Pieter van Essen, manager van de opleiding International Business: "Voor buitenlandse studenten is het vaak moeilijk om gelijk bij de start van het eerste jaar huisvesting te vinden. Hier willen we met gastgezinnen op inspelen. Tegelijkertijd helpt het de studenten om te wennen aan de cultuur en om de taal snel te leren."
 
Van Essen hoopt in september volgend jaar minstens tien buitenlandse studenten te verwelkomen bij de nieuwe opleiding. "Momenteel loopt de werving voor het komende studiejaar en promoten we als Windesheim ons aanbod voor buitenlandse studenten op onderwijsbeurzen in heel Europa." Gastgezinnen nemen op vrijwillige basis een buitenlandse student voor een aantal maanden of een jaar in huis. De kosten zijn voor rekening van de student en worden rechtstreeks aan het gezin betaald. Voor geïnteresseerde gastgezinnen zal een informatiebijeenkomst georganiseerd worden.
 
In de opleiding International Business ligt het accent op internationaal zakendoen, business, internationale communicatie en de internationale zakelijke cultuur. De voertaal bij de opleiding is Engels. Daarnaast kiezen de studenten een tweede taal: Duits of Frans. Voor buitenlandse studenten kan de tweede taal Nederlands zijn. De studenten worden opgeleid voor functies als exportmanager, HR consultant of projectmanager bij internationaal opererende ondernemingen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids