Normal_digitalstudentsummit

De eerste Digital Student Summit, georganiseerd door StuComm, vond op 16 november plaats in Utrecht. Circa 25 hoger onderwijsinstellingen uit Nederland en Engeland werden samengebracht om de mogelijkheden, uitdagingen en het belang van effectieve communicatie met studenten te bespreken. De inhoud van de dag werd onder andere verzorgd door sprekers van de Universiteit van Manchester en Hogeschool Inholland. Dat meldt StuComm. 

Paul Govey, Hoofd Student Communicatie aan de Universiteit van Manchester, trapte de dag af met een verhaal over het digitaliseringsproject dat op dit moment bij de universiteit plaats vindt. Onder de naam “Student Lifecycle Project” wordt er gewerkt aan het verbeteren van de ervaringen van de student gedurende de hele student lifecycle. Centraal in het project staat het maken van een nieuwe, verbeterde digitale ervaring voor studenten.

Marcel Nollen, CvB-lid van Hogeschool Inholland, gaf inzage in hoe de MijnInholland app helpt om voor tevreden en goed geïnformeerde studenten te zorgen. Inholland zocht naar manieren om de studenttevredenheid en -betrokkenheid te verhogen en de informatievoorziening beter te laten passen bij de verwachtingen van de student. De MijnInholland app bleek hiervoor een goed hulpmiddel te zijn. De app, die functionaliteiten als het rooster, cijfers en inschrijven voor tentamens bevat, werd binnen een jaar door 87 procent van de studenten gebruikt en heeft eraan bijgedragen dat de studenttevredenheid met 0.2 punt is gestegen.

Vincent Karremans, CEO van banenplatform magnet.me, nam het woord om te laten zien tegen wat voor uitdagingen studenten aanlopen bij het vinden van een (bij)baan. 1 op de 4 pas afgestudeerde studenten verlaat binnen een jaar hun eerste baan. Magnet.me helpt studenten om zich beter voor te bereiden op hun eerste baan en liet zien hoe onderwijsinstellingen en bedrijven de studenten kunnen helpen met hun zoektocht.

Hugh Mannerings, Academic Lead- Retention & Attainment, vertegenwoordigde de Higher Education Academy (HEA). De HEA helpt hoger onderwijsinstellingen om de kwaliteit van het onderwijs hoog te houden en is er op gedreven om te laten zien hoe digitalisering hier een rol in kan spelen. Mannerings gaf een aantal tips die kunnen worden doorgevoerd om het onderwijs en daarmee ook de studentbetrokkenheid te verbeteren.

De Digital Student Summit zal een jaarlijks terugkerend event worden. 

(Dit is een advertorial)