Normal_gevangenis__prikkeldraad

In hoger beroep is tegen de 41-jarige Nijmegenaar Kas van R., ofwel de studentengluurder, een celstraf van 4 jaar en tbs met dwangverpleging geëist. Hij was in februari 2016 veroordeeld voor 6 jaar cel voor het begluren en aanranden van verschillende studentes tussen 2012 en 2014, maar hij ontkende de meeste beschuldigingen. Dit meldt De Stentor.

Zowel Van R. als het OM waren in beroep gegaan tegen de veroordeling voor 6 jaar gevangenisstraf. De eis van tbs met dwangverpleging is verrassend, omdat bij zijn veroordeling in 2016 werd gezegd dat het OM geen verplichte tbs-behandeling kon eisen, omdat de man niet wilde meewerken aan onderzoek.
 
Kas van R. is diverse keren betrapt voor gluren bij studentenflats. Ook is hij door meerdere studentes aangewezen als aanrander. Hij zou de studentes onder bedreiging van een pistool hebben gedwongen hun onderbroek uit te trekken, zodat hij ze kon betasten. De Nijmegenaar was eerder al tweemaal veroordeeld voor aanrandingen. Sinds 2008 liep hij meerdere boetes op voor het begluren van tientallen studentes.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids