Normal_ipad__tablet__onderwijs__docent__leerling__uitleg__ipad_onderwijs__digitaal

Arbeidsmarktplatform PO is een online campagne gestart om potentiële zij-instromers en herintreders enthousiast te maken voor het vak van leraar. In ruim twintig persoonlijke videoverhalen beantwoorden leraren de vraag ‘Wat draag jij bij?’ Andere leraren kunnen met hun verhalen aanhaken. Dit meldt Arbeidsmarktplatform PO.

De bedoeling is dat iedereen in Nederland de komende twee jaar geïnspireerd wordt door de persoonlijke verhalen van leraren. De videoverhalen laten zien waar iedereen het verschil maakt in het onderwijs. Ton Groot Zwaaftink, voorzitter Arbeidsmarktplatform PO roept leraren, schoolleiders en pabo-studenten op hun trots te tonen met eigen video’s op Facebook en YouTube via de hashtag #watdraagjijbij. Zo krijgen leraren de waardering en de aandacht die ze verdienen.
 
De campagne wil een positieve beweging op gang brengen. Er is een toolbox waarmee leraren en anderen hun eigen verhaal over de waarde van het leraarschap kunnen vertellen en met hun netwerk delen. De toolbox bevat ook materiaal voor de eigen werving van leraren en studenten voor de scholen en de pabo’s.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids