Normal_geld__pennen__contract__afspraak

Studenten willen niet meer zo graag bij een bank werken als vorig jaar. De populariteit van bijna alle (inter)nationale banken zijn gedaald. Dat blijkt uit onderzoek van het Zweedse adviesbureau Universum. Dit meldt NU.nl.

Universum heeft bijna 23.000 studenten van Nederlandse universiteiten en hogescholen bevraagd op hun favoriete werkgever. Ten opzichte van vorig jaar is de top vijf van favoriete bedrijven gelijk gebleven. Studenten gaan het liefst bij Heineken, KLM, Google, Nike en Apple aan het werk, waarbij Heineken op nummer 1 staat en Apple op nummer 5.
 
De populairste bank onder de studenten is de Rabobank, op nummer 17.  Daarna volgt ABN Amro op plaats 29. Ten opzichte van vorig jaar zijn de banken respectievelijk 7 en 5 plekken gedaald. 
 
Opvallende hoogste nieuwe binnenkomer is Tesla op plek 6. Volgens de onderzoekers komt dit omdat de studenten zich identificeren met de "groene missie" van oprichter Elon Musk.
 
Kijk hier voor de volledige ranglijst van de top 100 meest aantrekkelijke werkgevers onder business en technische studenten.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids