Normal_budget_geld_bezuinigingen35

Samen met de provincie investeren de gemeenten Arnhem en Nijmegen de komende twee jaar bijna 50 miljoen euro in de economie van de regio Arnhem-Nijmegen. De drie overheden zien vooral kansen op het gebied van gezondheidstechnologie en energie, twee sectoren waar de regio sterk in is. Dat meldt Provincie Gelderland.

Bea Schouten, gedeputeerde gebiedsopgaven: “We bundelen onze krachten voor hetzelfde doel: banen creëren door de sterke kanten van de regio verder te versterken.” De investeringen in de sectoren gezondheidstechnologie en energie richten zich vooral op de locaties waar dit type bedrijvigheid plaatsvindt. In Arnhem is dat Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in combinatie met de hogescholen HAN en Van Hall Larenstein. In Nijmegen gaat het om Campus Heijendaal en de Novio Tech Campus.

Waarnemend burgemeester Boele Staal van Arnhem, de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls en commissaris van de Koning Clemens Cornielje ondertekenden op 12 januari 2017 een akkoord. Daarin spraken ze af om minstens tien jaar vast te houden aan de ingezette koers om de economie van de regio te versterken. Schouten hoopt en verwacht een vliegwieleffect van dit investeringspakket: “Voor het vervolg hebben we andere gemeenten, bedrijven en kennisinstellingen in deze regio hard nodig.”

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids