Normal_social_media__marketing

Prof. dr. Peter Nikken is per 1 december lector Jeugd en media bij Windesheim. De  benoeming van Nikken is een logisch vervolg op zijn opdracht om als buitengewoon hoofddocent bij Windesheim voor de opleiding Pedagogiek een minor te ontwikkelen rond het thema mediaopvoeding en -wijsheid. Inmiddels heeft dit thema bij de opleiding Pedagogiek een prominente plek gekregen met de totstandkoming van een internationale minor Child & media die alleen bij Windesheim is te volgen. Dit meldt hogeschool Windesheim.

Er zijn verschillende symposia rond mediaopvoeding georganiseerd en er is promotieonderzoek in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen opgezet. Windesheim biedt inmiddels ook trainingen voor professionals die zich binnen dit thema willen bekwamen. Windesheim profileert zich hiermee en met de benoeming van prof. dr. Peter Nikken nadrukkelijk als kennisplatform voor kennisdeling rond mediagebruik door kinderen en jongeren.

Een manier om het belang van mediawijsheid op de kaart te zetten is het organiseren van symposia.
"Zo’n symposium levert nieuwe kennis en inzichten op voor toekomstige projecten. De sprekers gaven ons veel nieuwe informatie over de trends en verschuivingen in mediagebruik, het belang van social media voor het zelfbeeld van jongeren, maar ook over mediaverslaving en de impact die sexting kan hebben op jonge levens. Door ook jongeren zelf te betrekken, zoals dit keer de 21-jarige Chris Schoonens, een innovatieve jonge vlogger, krijgen professionals een goed inzicht in hoe online media de rol van de televisie hebben overgenomen. Tegelijk leren wij daarvan dat er voor de bestaande en aankomende beroepskrachten nog veel gedaan moet worden. Vanuit het lectoraat Jeugd bij het Kenniscentrum van Windesheim gaan we daar de komende jaren hard mee aan de slag", aldus de nieuwe lector die daarnaast bijzonder hoogleraar Mediaopvoeding is aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en senior adviseur bij het Nederlands Jeugdinstituut in Utrecht.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids