Normal_winnaars-business-case-wedstrijd-2016

Voor het eerst werd de prestigieuze International Institute for Business Development (IIBD) Case Competition buiten Azië georganiseerd. Dit jaar was Windesheim de gastheer van de 11e editie van de wedstrijd, die werd gewonnen door studenten van de Ateneo de Manila University uit de Filipijnen. Dat meldt Windesheim.

De internationale wedstrijd is een initiatief van de Hong Kong Baptist University en wordt doorgaans gedomineerd door studenten van Aziatische universiteiten. Windesheimstudenten zijn er de afgelopen jaren zes keer in geslaagd om de finale te halen van deze prestigieuze strijd, waarbij zij een business case op Havard University niveau krijgen voorgeschoteld. Ook dit jaar stond een Windesheimteam in de finale, samen met vijf teams uit Azië (twee uit Hong Kong, één uit China, één uit Indonesië en één uit de Filippijnen).

De finalisten werden zes uur opgesloten om met tastbare en toepasbare aanbevelingen te komen voor de business case. “De lat ligt erg hoog”, zegt docent Jelte van den Broek van Windesheim, die de studenten begeleidde gedurende het gehele traject om tot de finale te komen. “De studenten worden geconfronteerd met strategische uitdagingen en managementdilemma’s waar internationale zakelijke leiders mee geconfronteerd worden.” Het team van Windesheim bestond uit de studenten Jin van den Born (Small Business & Retail Management), Andries Leegstra (Bedrijfskunde MER), Vera Koblet (Communicatie) en Lars van der Velde (Bedrijfskunde MER). 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids