Normal_college__studenten__collegezaal__studie

Familiebedrijven in de provincie Overijssel verdienen meer aandacht. Hogescholen Saxion en Windesheim gaan hun studenten een aanvullende opleiding aanbieden op het gebied van familiebedrijven. De provincie Overijssel gaat de bedrijven financieel helpen bij bedrijfsopvolging en bij het aanpassen van de bedrijfsstructuur. Zij ondertekenen daartoe donderdag een samenwerkingsovereenkomst. Dit meldt RTV Oost.

In Overijssel is ruim driekwart van de bedrijven een familiebedrijf tegen 69 procent van de bedrijven landelijk. Familiebedrijven zijn een stabiele economische factor omdat ze sterk aan continuïteit hechten en daarom geleidelijk groeien. Een opvolger vinden binnen de familie kan nog wel eens problematisch zijn. 
 
Hogeschool Windesheim heeft al jaren gelden een Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven opgezet. Hierin wordt onderzoek gedaan naar de 'ondernemende kracht van familiebedrijven'. Opgedane kennis wordt gedeeld met de familiebedrijven. Hogescholen Saxion en Windesheim willen hun studenten een een aanvullende opleiding bieden op het gebied van familiebedrijven.
 
Donderdag wordt een samenwerkingsovereenkomst getekend met de provincie Overijssel, werkgeversorganisaties VNO-NCW, MKB Midden en de hogescholen Windesheim en Saxion.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids