Normal_copyright_stockfreeimages__natuurkunde_uitleg_chemie_

Fontys hogeschool start vanaf volgend jaar met een nieuwe lerarenopleiding. De opleiding Science & Technology speelt in op de veranderende manier waarop bètavakken in het voortgezet onderwijs worden aangeboden. Dit meldt Omroep Brabant.

Traditioneel worden vakken als wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie als los van elkaar staande vakken gegeven. Scholen pakken het echter steeds vaker anders aan en combineren de verschillende disciplines rond een samenhangend thema, zoals gezondheid, robottechnologie of voeding. Docenten moeten dan wel de kennis in huis hebben om in deze bredere context dan alleen natuurkunde of scheikunde les te kunnen geven. De brede opleiding Science & Technology sluit hierop aan en bereidt aankomend docenten voor op deze nieuwe manier van lesgeven.

Volgens onderwijsmanager Patricia van der Linden van Fontys leren studenten op de nieuwe opleiding om gevarieerde lessen te ontwerpen en uit te voeren. Oriëntatie op de wereld buiten de school speelt een belangrijke rol opdat zij later in een brede context les kunnen geven, gekoppeld aan actuele onderwerpen. De opleiding start op 1 september 2017 in Tilburg, zowel in deeltijd als voltijd. Afgestudeerde studenten Science & Technology zijn ook bevoegd voor de vakken Techniek en Rekenen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids