Normal_fontys

Vijftien studenten van Fontys Hogeschool hebben samen met zeven toonaangevende bedrijven en instellingen gewerkt aan een bijzonder onderwijsproject. In drie maanden tijd bouwden zij een elektrische buggy. Door de intensieve samenwerking konden de deelnemende partijen veel van elkaar leren. Dit meldt Eindhovens Dagblad.

Aan het onderwijsproject deden zeven toonaangevende bedrijven en instellingen mee, naast docenten en de studenten van Fontys Hogeschool Engineering en Automotive, De benodigde kennis over de huidige technologie op het gebied van elektrische aandrijvingen kregen zij gedurende intensieve trainingen van de Technische Universiteit Delft. Siemens, waar Fontys Hogeschool Automotive al jarenlang een nauwe samenwerking mee heeft, stelde samen met projectleider Marcel Raijmakers van Fontys het programma samen.
 
De bedoeling van het onderwijsproject was dat de studenten worden opgeleid om op een creatieve en innovatieve manier de meest recente technologische kennis te kunnen toepassen in de praktijk. Volgens Raijmakers is dit gelukt: “Zij hebben een uiterst innovatief voertuig weten te ontwikkelen dat berust op de meest recente batterijtechnologie en software-managementsystemen die zij zelf ingeregeld hebben".
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids