Normal_college__studenten__collegezaal__studie

De Hogeschool Utrecht zet, na een geslaagde pilotfase, de pre-bacheloropleiding voor hoogopgeleide vluchtelingenstudenten met een ICT-achtergrond voort. De opleiding wordt uitgebreid van een half jaar naar een jaar. Ook worden er pre-bacheloropleidingen gestart in andere vakgebieden, zoals Built Environment en de lerarenopleidingen voor het voortgezet onderwijs. Dat meldt Hogeschool Utrecht.

Uit de evaluatie van de pilotfase blijkt dat de vluchtelingstudenten een grote focus hebben op het behalen van het staatsexamen. Dit is een zwaar examen wat lang niet iedereen haalt. De hogeschool heeft daarom besloten om de pre-bachelor uit te breiden naar een jaar, zodat de studenten beter worden voorbereid op het staatsexamen en ook meer tijd hebben voor de andere onderdelen.

Naast dat de pre-bachelors worden uitgebreid en gestart in andere vakgebieden, komt er ook meer aandacht voor het leren van Nederlands al tweede taal, studievaardigheden, (studie)loopbaanbegeleiding, vakinhoud en burgerschapsonderwijs. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids