Normal_portretfoto-dijsselbloem

Maandagavond 27 juni bezoekt minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) de campus van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) in Arnhem voor een college 'Rijksbegroting voor dummies.' De bijeenkomst is een speciale extra editie van de ‘FEM Knowledge Tour’ van de Faculteit Economie en Management (FEM) en wordt samen met de PvdA georganiseerd. Dat meldt PvdA Arnhem.

Op Prinsjesdag presenteert minister Dijsselbloem de laatste begroting van het huidige kabinet. Tijdens het bijzondere college wordt stilgestaan bij de plannen aan het begin van dit kabinet en hoe ze hebben uitgepakt. En wie zit er eigenlijk aan de knoppen als het gaat om het huishoudboekje van het Rijk? De staatsschuld daalde in 2015 voor het eerst in jaren naar een bedrag van 442 miljard euro. Dat is 26.000 euro per Nederlander. Is dat veel? Hoe werkt zo’n begroting precies?

Tijdens de bijeenkomst er is de mogelijkheid om alle mogelijke vragen te stellen aan Jeroen Dijsselbloem. Bijvoorbeeld over zijn rol als voorzitter van de Eurogroep of zijn visie op de financiële sector. Via http://specials.han.nl/themasites/fem-knowledgetour/aanmelden/ kunnen geïnteresseerden zich aanmelden.

© Nationale Onderwijsgids