Normal_klas__po__kinderen__vragen__les__klaslokaal

Wat betekent water voor jouw regio of land? Dat is de vraag waarmee verschillende Friese basisscholen, maar ook scholen in Turkije en Mexico hun creativiteit laten zien tijdens het Big Event. Op woensdag 13 april reikt het internationale online platform, MySchoolsNetwork van NHL Hogeschool prijzen uit voor de beste inzendingen. Doel van de wedstrijd is cultuur en meertaligheid een platform te geven. Dat meldt NHL Hogeschool.

Het event ging 6 maart van start en liep tot en met 6 april. Leerlingen van basisscholen uit verschillende landen werden gevraagd wat water voor hun regio of land betekent. Dit moeten zij zowel in hun eigen taal als in het Engels uitleggen door middel van bijvoorbeeld een tekening, een foto, een gedicht of Youtube-video. Op deze manier maken leerlingen op een speelse manier kennis met andere (minderheids)talen en zetten ze hun eigen taal in het zonnetje.

Het event is georganiseerd in samenwerking met de Europese Commissie. De drie meest creatieve en originele bijdragen ontvangen mooie prijzen, beschikbaar gesteld door de Europese Commissie. Een deskundige vakjury buigt zich over alle inzendingen en wijst twee winnaars aan. Daarnaast wordt er online op MySchoolsNetwork ook een publiekswinnaar gekozen. Op 13 april worden de winnaars bekend gemaakt tijdens een feestelijke uitreiking op NHL Hogeschool. De prijsuitreiking is in handen van mr. Hugo Keizer van de Europese Commissie.

MySchoolsNetwork is een internationaal, online platform waarbij leerlingen in het Engels met elkaar leren communiceren. De website is vergelijkbaar met sociale netwerken zoals Facebook, maar dan in een gesloten en veilige omgeving. Sinds 2010 begeleiden NHL-studenten van de lerarenopleidingen via de site scholieren op een speelse en positieve manier, onder andere door de leerlingen van feedback te voorzien.

© Nationale Onderwijsgids