Normal_vakcollege_techniek

Vorig jaar is het aantal leerlingen boven de dertig jaar in het mbo en op de universiteiten opnieuw gedaald. Alleen op het hbo steeg het aantal leerlingen die ouder zijn dan dertig jaar licht. Dat meldt RTL Nieuws. 

Uit cijfers van de onderwijskoepels blijkt dat tussen 2011 en 2014 op alle niveaus minder leerlingen van boven de dertig onderwijs volgen. Het kabinet wil ouderen via het programma 'Een Leven Lang Leren' juist aansporen om weer een opleiding te gaan volgen, eventueel in deeltijd. Daarom zijn deze cijfers een tegenvaller voor onderwijsminister Bussemaker.

Uit cijfers van het CBS bleek onlangs wel dat er veel Nederlands een cursus, workshop of een training volgen. Een woordvoerder van de Vereniging van Universiteiten weet daarom wel wat er mis is met het programma van de overheid. "Het aanbod moet veel flexibeler worden, zodat mensen hun eigen tempo kunnen bepalen. Ze moeten losse modules, ook online kunnen volgen: kort en to the point. Nu worden opleidingen in te grote brokken aangeboden." 

© Nationale Onderwijsgids