Normal_vrouwe_justitia_justitie_recht

Justitie gaat de bedrijfsleider die een homoseksuele stagiair weigerde, vervolgen voor discriminatie. De christelijke man weigerde de student van de Hanzehogeschool vanwege zijn geaardheid. De student had daarom een zaak aangespannen bij het College voor de Rechten van de Mens en werd gisteren in het gelijk gesteld. Nu gaat het OM de man vervolgen. Dat meldt NOS.

Het college oordeelde dat het bedrijf met het aannemen van een stagiair geen onderscheid had mogen maken tussen een heteroseksuele of homoseksuele persoon. Een woordvoerder van het OM zegt over de zaak: “Als dat gebeurt dan doemt het wetboek van strafrecht op. Er is dan sprake van discriminatie door het bedrijf vanwege homoseksuele geaardheid. Dat is strafbaar en wij hebben besloten om tot vervolging over te gaan.”

Firma A. Th. De Boer in Drachten weigerde de student in november vorig jaar een stageplaats, omdat hij homoseksueel is. Vanwege zijn christelijke overtuiging kon het bedrijf niet leven met feit dat de student openlijk voor zijn homoseksuele geaardheid uitkwam. 

© Nationale Onderwijsgids