Normal_examen_tentamen_leerling

Op hogeschool Saxion hebben zich opnieuw problemen voorgedaan met tentamens. Door technische problemen en een fout van een docent moeten tweedejaars studenten Bedrijfskunde hun toetsen opnieuw maken. De hogeschool betreurt het incident en onderzoekt hoe de benadeelde studenten gecompenseerd kunnen worden. Dit meldt RTV Oost.

Het gaat om twee tentamens van dezelfde groep studenten van de opleiding Bedrijfskunde-MER op de locatie van Saxion in Enschede. Ter voorbereiding op een van beide tentamens gaf de betrokken docent teveel informatie over de inhoud van de toets. Studenten maakten hiervan aantekeningen en deelden dit met hun studiegenoten. De examencommissie besloot het tentamen ongeldig te verklaren. Bij een digitale toets een week later ging het mis met het opslaan van de resultaten door technische problemen. Beide tentamens zullen overnieuw gemaakt moeten worden.

Het is de derde keer in een jaar tijd dat studenten van Saxion een tentamen moeten overdoen. Vorig jaar werd een tentamen ongeldig verklaard nadat was gebleken dat enkele studenten hadden gefraudeerd. De hbo-instelling zegt het zeer te betreuren dat de studenten in beide nieuwe gevallen de dupe geworden zijn. De school heeft begrip voor hun teleurstelling en boosheid en zoekt uit hoe de studenten gecompenseerd kunnen worden. Met de docent die teveel informatie deelde met zijn studenten, volgt nog een gesprek.

© Nationale Onderwijsgids