Logo_logo_windesheim

Windesheim Honours College student Jenny Hecht heeft met haar afstudeerscriptie de HBO Peace in Practice Research Award gewonnen. Hecht studeerde bij hogeschool Windesheim Honours College Global Project and Change Management. Ze won met haar scriptie: 'Conflict Transformation in the Armenian Turkish Case. Entertainment Education as a Process of Change'. Dat meldt hogeschool Windesheim. 

De jury prees het werk van Hecht vanwege de kernachtige en diepgaande analyse van de verschillende oorzaken van het Turks-Armeense conflict. Het onderzoek toont op verschillende manieren mogelijkheden tot transformatie. Uniek is ook de rol van Entertainment Educatie in haar onderzoek.

Liesbeth Rijsdijk, hogeschoolhoofddocent van het Windesheim Honours College, was namens Hecht aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen, aangezien zij momenteel in Zuid-Amerika verblijft. Rijsdijk: “De thesis van Hecht draagt op innovatieve wijze bij aan het professionele werkveld in conflictresolutie en transformatie en voegt daardoor ook op sociaal, cultureel en politieke vlak veel waarde toe.” Hecht, die haar scriptie via een video presenteerde, zegt verguld te zijn met het winnen van prijs: “Het is geweldig om te zien dat andere mensen mijn scriptie waarderen. Ik ben erg gepassioneerd over het normaliseren van de Turks-Armeense relatie. Hoe meer aandacht en interesse ik hiervoor kan genereren, ook internationaal, hoe beter. Deze prijs is een belangrijke eerste stap voor mij om hieraan een bijdrage te leveren.”

Sinds 2008 organiseert de Stichting Vredeswetenschappen jaarlijks een scriptieprijsvraag, bedoeld om onderzoek naar vrede en veiligheid te bevorderen. Sinds 2013 doet de stichting dit in samenwerking met University for Peace (UPEACE) in Den Haag. Dit jaar was er voor het eerst ook een award voor HBO-scripties. Hecht wint met deze prijs 1000 euro. 

© Nationale Onderwijsgids