Normal_logo-owee

De OWee, de ontvangstweek voor eerstejaarsstudenten uit Delft, is begonnen. Thema van de week is dit jaar: Dit is jouw moment. Tijdens de OWee leren de studenten die gaan studeren aan de TU Delft, InHolland of de Haagse Hogeschool, alles wat ze nodig hebben voor een succesvolle studententijd. Dit meldt de gemeente Delft. 

Zondag is de OWee begonnen met een gezamenlijk Canal Dinner voor de nieuwe studenten en een presentatie van de Delftse studentenverenigingen tijdens een botenparade in de binnenstad. De Owee duurt tot 20 augustus. Elke dag zal een andere kant van het studentenleven in Delft belicht worden. 

Deze week vindt ook de INKOM plaats. Dit is de introductieweek voor nieuwe studenten van de Universiteit Maastricht en Zuyd Hogeschool. De Amsterdamse introductieweken zijn gisteren ook afgetrapt. Studenten van de Hogeschool van Amsterdam zijn toen met hun kennismaking met de stad begonnen. Woensdag begint de introductie van de Vrije Universiteit en maandag begint de entreeweek van de Universiteit van Amsterdam. Ook de Technische Universiteit Eindhoven houdt deze week zijn introductieweek. Er doen zo'n 2000 eerstejaarsstudenten mee. De Radboud Universiteit begon zondag met de introductie. Er doen 3093 mensen mee. 

© Nationale Onderwijsgids