Normal_rolstoel_handicap_speciaal_onderwijs_mytylschool_haren

Zuyd Hogeschool gaat het nieuwe beleid Studeren met een functiebeperking implementeren. De organisatie Handicap + Studie gaat het project begeleiden. De hogeschool wil studenten met een functiebeperking optimaal faciliteren en een gunstig leerklimaat realiseren, waar studenten zich zonder belemmeringen kunnen ontwikkelen tot succesvolle professionals. Per 1 september gaat de nieuwe regeling in. Dat meldt Handicap + Studie.

Voor de implementatie van het nieuwe beleid op de hogeschool is door het College van Bestuur een regeling vastgesteld. De partijen werken nu aan de implementatie. Doel is om alle betrokkenen binnen de hogeschool te informeren, enthousiast te maken en te zorgen dat zij het nieuwe beleid in hun dagelijkse activiteiten en hun houden en gedrag integreren. Er is ook een implementatiewerkgroep ingesteld. Deze groep denkt en werkt mee aan het versterken van het draagvlak in de verschillende geledingen binnen de hogeschool.

Na de zomer starten de partijen met de professionalisering van betrokkenen via trainingen en workshops. Studenten met een functiebeperking worden bij verschillende activiteiten betrokken, zoals het maken van een nieuwe folder voor (aankomende) studenten met een beperking. Verschillende faculteiten en opleidingen hebben zich als pilot aangemeld. In het studiejaar 2015/2016 wordt het beleid verder geïmplementeerd en geëvalueerd. 

© Nationale Onderwijsgids