Normal_generator_computer_ict
De Hogeschool van Amsterdam gaat tweehonderd hoogopgeleide werklozen omscholen tot software-engineer. De gemeente Amsterdam, Randstad Uitzendbureau en IT-bedrijven slaan voor dit project de handen ineen. Vanaf vandaag kunnen geïnteresseerden zich aanmelden. Dit meldt Gemeente.nu. 
 
'Make IT work!' is de naam van het project. De tweehonderd werklozen die omgeschoold gaan worden tot software-engineer doen dit door middel van een opleidingstraject van een half tot twee jaar. Het eerste deel van de opleiding bestaat uit verschillende modules over IT. Deze modules worden door de Hogeschool van Amsterdam, Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit georganiseerd. Het tweede deel van de opleiding bestaat uit masterclasses die bij IT-bedrijven zoals CGI, IBM, Atos, HP, ING, KPN, Oracle en Cisco gevolgd worden. Wanneer de kandidaten de opleiding afgerond hebben, kunnen zij direct aan het werk bij een van de deelnemende IT-bedrijven. 
 
Het project is onderdeel van het regioplan Werk maken van Talent. Dit regioplan houdt in dat er tien projecten opgestart worden waarin werklozen opgeleid of omgeschoold worden voor banen binnen kansrijke sectoren. Er is 14 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het regioplan. 
 
© Nationale Onderwijsgids