Normal_bioscoop

(Novum) - De Nederlandse documentaire If mama ain't happy, nobody's happy heeft een prijs in de wacht gesleept op het Tel Aviv International Student Film Festival.

Het evenement wordt beschouwd als één van de belangrijkste internationale podia voor jonge filmers. De jury prijst 'de vrije geest van deze ontroerende en soms erg grappige film'. In de documentaire onderzoekt Mea Dols De Jong (26) de mening van haar moeder dat een relatie met een man een tijdelijk iets is. Ook de vrouwen van de drie generaties voor haar moeder hebben er nooit een langdurige relatie op nagehouden. De regisseur analyseert deze 'familietraditie' en vraagt zich af of zij deze gaat voortzetten.

If mama ain't happy nobody's happy won eerder ook al in Duitsland een aantal prijzen, waaronder een bekroning als beste Europese studentenfilm van het jaar. De documentaire is uitgenodigd op talloze grote internationale filmfestivals waaronder die in Huesca en Petersburg. Mea Dols de Jong is de dochter van regisseur Ate de Jong.