Normal_inholland

In de Nationale Studentenenquête (NSE) 2015 scoorde hogeschool Inholland het slechtst van alle hogescholen in een tevredenheidsenquête. De school zou het laagste scoren op de kwaliteit van de docenten, de studiebegeleiding en de manier waarop de hogeschool klachten en problemen afhandelt meldde de Volkskrant. Volgens collegevoorzitter Jet de Ranitz zijn de scoren verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt hogeschool Inholland.

Studenten van Inholland gaven in de enquête hun opleiding gemiddeld een 3,65. Het landelijk gemiddelde ligt op 3,99. “Als wij met een 3,6, wat een ruime en mooie voldoende is, onderaan in de ranglijst staan, dan ben ik wel trots op het hele hbo”, zegt De Ranitz. Volgens de collegevoorzitter zijn de studenten op vrijwel alle terreinen meer tevreden over de hogeschool. Over de afhandeling van klachten zouden studenten nu meer tevreden zijn. “De score stijgt van 2,7 naar 2,9. Nog altijd niet hoog genoeg, maar de stijgende lijn geeft aan dat we de weg omhoog gevonden hebben”, benadrukt De Ranitz. Het landelijk gemiddelde op klachtenafhandeling ligt op 3,16.

Volgens de hogeschool is de algemene tevredenheid over de studie ten opzichte van afgelopen jaar gestegen. De tevredenheid van studenten zou zijn toegenomen over onder meer studiebegeleiding, de bereikbaarheid van docenten buiten contacturen en het tijdig bekendmaken van resultaten van toetsen en beoordelingen. “We komen van ver”, aldus De Ranitz. “Tevreden ben ik pas als we op alle onderdelen een 3,50 scoren. We zijn op de goede weg.”

© Nationale Onderwijsgids