Logo_hanzehogeschool_logo

Op zaterdag 6 juni organiseert de Hanzehogeschool Groningen in samenwerking met het Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek (VHTO) het evenement DigiVita Code Event. Hier leren meiden van acht tot achttien jaar,  onder begeleiding van ICT-studentes en vrouwelijke ICT-professionals, hoe ze moeten programmeren. Zo leren de meiden onder andere hoe ze zelf een  app, game of website kunnen maken. Dat meldt Hanzehogeschool Groningen.

Met het DigiVita Code Event willen de Hanzehogeschool Groningen en VHTO meisjes op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de veelzijdigheid van ICT. In Nederland kiezen nog weinig meisjes voor een opleiding of carrière in de ICT-sector. Vaak omdat ze een beperkt beeld hebben van de mogelijkheden, geen vrouwelijke rolmodellen kennen of denken dat ICT alleen iets is voor jongens.

“In de programmeerworkshops leren meisjes met behulp van makkelijk te hanteren tools en programmeertalen iets tastbaars te maken”, zegt Cocky Booij, directeur VHTO. “We willen meisjes een ‘wow-effect’ bezorgen door hen te laten ervaren dat ze het echt zelf kunnen. Het is belangrijk om hen te laten zien dat ICT veel ruimte biedt voor hun creatieve ideeën.”

Het DigiVita Code Event vindt plaats op zaterdag 6 juni van 10.00 tot 16.00 uur op de Hanzehogeschool Groningen. Het programma begint om 10.00 uur in het Atrium op Zernikeplein 7. De workshops vinden plaats in de naastgelegen computerlokalen. Meisjes kunnen zich aanmelden op de website. Deelname is gratis.

© Nationale Onderwijsgids