Normal_samenwerken

Brabantse hogescholen en universiteiten starten samen met de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) het initiatief BEAGLE. De samenwerkende partijen gaan hun kennis delen met het bedrijfsleven. In een pamflet roepen de gezamenlijke partijen de lokale en provinciale politiek op dit initiatief te steunen. Dit meldt Avans hogeschool. 

BEAGLE wil personen en partijen vanuit verschillende kennisgebieden en sectoren fysiek bij elkaar brengen voor het delen van kennis, expertise en perspectieven. Zo wordt bestaande kennis optimaal gebruikt en kunnen nieuwe innovatieve business modellen, producten en technologieën ontstaan.

Het doel van het initiatief is een open Brabants ecosysteem van gedeelde innovatie dat permanent zorgt voor nieuwe producten en diensten voor nieuwe en groeiende bedrijven. De innovatie komt tot stand door verrassende combinaties van kennis, ideeën, mensen en organisaties. BEAGLE mobiliseert hiervoor kennis van universiteiten en hoger beroepsonderwijs en zorgt ervoor dat innovatieve ideeën bij ontwikkelpartners terecht komen. Het initiatief sluit aan bij al bestaande initiatieven voor het bundelen van kennis zoals Brainport, AgriFood Capital, Midpoint en Delta Region en brengt die waar mogelijk samen.

Met het initiatief BEAGLE zetten de kennisinstellingen in op vijfhonderd nieuwe startende bedrijven per jaar op hbo/wo-niveau, 10.000 innovatieprojecten waarin bedrijven met docenten en studenten samenwerken en één integraal valorisatieprogramma voor heel Brabant. Het initiatief start met een pilot-fase om te experimenteren met kennisdeling tussen sectoren.

© Nationale Onderwijsgids