Normal_saxofoon_muziek_instrument

Studenten van kunstopleiding Artez zijn het niet eens met het bestuursbeleid van de hbo-instelling. De directie van de hogeschool wil de afdeling Jazz & Pop van de school verplaatsen naar Zwolle of Arnhem. In navolging van de protestactie in het Maagdenhuis in Amsterdam hebben zo'n vijftig studenten gisteren het conservatorium in Enschede bezet. Dit meldt RTV Oost.

Net als de Amsterdamse studenten beklagen de muziekstudenten zich over het ondemocratische beleid van het bestuur. Ze vinden dat er niet naar ze geluisterd wordt. Vorige maand hing studentenvereniging DIM daarom de binnenstad van Enschede vol posters met de vraag 'Where is our jazz?'om te laten zien dat de studenten zich niet neerleggen bij het besluit.

De studenten krijgen veel bijval, ook van stadspolitici. De gemeenteraad vindt het belangrijk dat er een volwaardige muziekopleiding blijft bestaan in de stad dat zich als muziekstad profileert. Eerder verplaatste Artez als de opleiding Klassieke Muziek naar Zwolle. Aan de jazz-opleiding studeren op dit moment 39 studenten.

© Nationale Onderwijsgids