Normal_hogeschool_windesheim

Studenten van hogeschool Windesheim in Zwolle zijn meer in het algemeen meer tevreden over hun opleiding dan vorig jaar. Bijna drie op de vier studenten (73%) zijn tevreden over hun studie. Vorig jaar was dat nog 71%. Ook over specifieke punten als de docenten en de studiefaciliteiten zijn Windesheimstudenten meer tevreden dan in 2013. Dit blijkt uit de eerste resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) die vandaag bekend zijn gemaakt.

De enquête bestaat uit twintig tevredenheidsthema’s zoals inhoud, loopbaanvoorbereiding, toetsing, groepsgrootte en het rooster. Daarnaast krijgen de ondervraagden enkele losse stellingen voorgelegd bijvoorbeeld over de sfeer op de opleiding. Windesheimstudenten zijn op bijna alle thema’s meer tevreden dan hbo-studenten elders in het land.

Albert Cornelissen, voorzitter College van Bestuur Windesheim is zeer te spreken over de uitkomsten: "We hebben in het afgelopen jaar - samen - opnieuw hard gewerkt aan de onderwijskwaliteit. Het is geweldig dat onze studenten dit zo waarderen. Voor komend jaar: noblesse oblige!"

Windesheim heeft een hoge ambitie en deze vastgelegd in afspraken met het ministerie van OCW voor de periode 2012-2016. De NSE wordt voor deze afspraken als meetinstrument gebruikt omdat Windesheim de enquête ziet als een van de belangrijkste thermometers om studenttevredenheid te meten. Windesheim heeft afgesproken te groeien naar een algemene tevredenheid van 72% op 31 december 2015. Wanneer de tevredenheidscore van 73% voor 2014 volgend jaar wordt geëvenaard, zijn de bachelorprogramma’s kwalitatief hoogwaardig en voldoet Windesheim aan deze afspraak.


© Nationale Onderwijsgids