Studenten NHTV en Fontys maken productie voor Sprookjesboom Efteling

Deze maand gaat een nieuwe live productie van de Efteling in première. Het toneelstuk met poppenshow 'Op avontuur met Sprookjesboom' is volledig bedacht en gemaakt door studenten van de NHTV Breda en de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Dit meldt BredaVandaag.

De acht vierdejaarsstudenten volgen het talentontwikkelingsprogramma Efteling Academy. Voor de live entertainment productie bedachten de studenten zeven verhalen. De organisatie van de Efteling heeft er een uitgekozen waarvoor de studenten een budget kregen om de productie en marketing op touw te zetten.

Daarnaast moesten de studenten een afstudeerscriptie schrijven over het project. 'Op avontuur met Sprookjesboom' is van 12 tot en met 25 mei te zien op verschillende locaties in de Efteling, waaronder het Openluchttheater in het Sprookjesbos.

De studenten van de Efteling Academy volgden aan het begin van het schooljaar een minor waarbij ze les kregen van medewerkers van de Efteling. Het talentontwikkelingsprogramma voor hbo-studenten werd in 2009 opgericht door attractiepark de Efteling en de NHTV. Studenten kunnen zo praktijkervaring opdoen en het sprookjespark heeft de mogelijkheid om jonge talenten al vroeg op te merken. De beste studenten krijgen na hun afstuderen een baan aangeboden in het park. Sinds 2009 hebben twaalf studenten deze kans gekregen.

© Nationale Onderwijsgids