Zuyd Hogeschool en SITA tekenen vijfjarig contract voor duurzaam afvalbeleid

Zuyd Hogeschool in Limburg stapt over op een duurzaam afvalbeleid. De hogeschool met locaties in Heerlen, Sittard en Maastricht heeft een contract getekend met SITA, specialist in duurzame afvalverwerking. Voor 2040 moet de hoeveelheid afval die de scholen produceren met de helft zijn afgenomen. Wat overblijft moet volledig hergebruikt worden.

Zuyd Hogeschool en SITA hebben een stappenplan opgesteld om de overgang naar een duurzaam afvalmanagement mogelijk te maken. SITA wordt daarmee verantwoordelijk voor het verwerken en recyclen van 433 ton afval per jaar. De school een campagne gestart om personeel en leerlingen op de hoogte te brengen van het nieuwe beleid. In 2020 willen Zuyd Hogeschool en SITA de hoeveelheid afval al met bijna veertig procent hebben teruggedrongen.

Op alle drie de locaties van de school zijn milieueilanden ingericht voor het inzamelen en scheiden van afval. De facturering wordt gedigitaliseerd om het gebruik van papier te verminderen. Zuyd Hogescholen is daarnaast in gesprek met de cateraar om ook daar de inkoop en voorraad van producten duurzamer te maken. Bovendien wil de school dat alleen nog verpakkingen gebruikt en geleverd worden die herbruikbaar zijn. In de kantines komen afruimbuffetten waar gebruikers zelf hun afval kunnen scheiden. De overeenkomst tussen SITA en Zuyd Hogescholen gaat op 1 april in voor de duur van vijf jaar.

© Nationale Onderwijsgids