Logo_hanzehogeschool_logo

Op vrijdagmiddag 13 september tonen de eerstejaarsstudenten van de opleiding Vastgoed & Makelaardij van de Hanzehogeschool Groningen hun visie op de Groningse studentenhuisvesting. Voorafgaand aan hun presentatie houdt Roeland van der Schaaf, wethouder RO/EZ van de Gemeente Groningen, een korte lezing over het huisvestingsbeleid van de stad.

De circa 70 eerstejaarsstudenten hebben deze week gewerkt aan de opdracht ‘Uitdaging wonen: Studentenhuisvesting in de stad Groningen.’ Dertien groepen presenteren hun ideeën over hoe, wat en waar zij denken dat de gemeente Groningen studentenhuisvesting in de stad Groningen kan (laten) realiseren. Zij werden bij de voorbereidingen niet gehinderd door regels, maar kregen wel een paar tip over locaties: het oude Suikerunie-terrein, de leegstaande panden in de stad of studentenhuisvesting op de Zernike Campus.

 

Het evenement start om 13.00 uur in de Marie KamphuisBorg aan het Zernikeplein 23 met de lezing van Roeland van der Schaaf. Vervolgens houden de studenten hun presentatie en vanaf 14.30 uur is er een studentenhuisvestingsbeurs/markt. De deskundige jury biedt vervolgens het meest creatieve en originele idee als advies aan de wethouder aan.

© Nationale Onderwijsgids