Normal_aanhouding_politie_handboeien

(Novum) - De politie heeft woensdag twee vrouwen van 19 en 20 jaar uit Den Haag aangehouden die ervan worden verdacht in april een valse bommelding te hebben gedaan bij de Hogeschool in Leiden. Beide zijn student aan de hogeschool. Een van de vrouwen heeft bekend dat zij samen met de andere studente verantwoordelijk was voor de melding, meldt de politie vrijdag.

De school werd op 26 april ontruimd na een telefonisch bommelding in de middag. Driehonderd aanwezigen werden geëvacueerd. Veel examens en tentamens konden toen niet doorgaan. Er werd geen explosief aangetroffen.

Uit onderzoek bleek dat de melding uit een telefooncel in Den Haag kwam. Op camerabeelden was te zien dat het om twee vrouwen ging, wier identiteit later kon worden vastgesteld. Woensdag werden zij in hun woning aangehouden. De vrouwen zijn donderdag weer op vrije voeten gesteld. Op 20 augustus moeten zij in een speciale zitting bij de officier van justitie verschijnen die dan een taakstraf of boete, of een combinatie daarvan zal voorstellen. Als de verdachten daar niet op ingaan zullen zij alsnog voor de rechter moeten verschijnen.