Windesheim, Excellentie, Honours Programma

ZWOLLE - Woensdag studeerde aan hogeschool Windesheim de eerste student af via het multidisciplinaire Honours Programma Social Innovation. Michel Ophof kreeg daarvoor bij zijn diploma Bedrijfskunde MER een speciaal certificaat van Jan Willem Meinsma, lid van het College van Bestuur.

Ophof rondde zijn opleiding af in drieëneenhalf jaar, waarbij hij het Honours Programma naast de reguliere inhoud volgde. Het programma, dat in het Engels wordt gegeven, is bedoeld voor uitmuntende en gemotiveerde studenten en biedt hen een extra uitdaging in hun leertraject.

Windesheim ontwikkelde zelf het excellentietraject, in tegenstelling tot andere hogescholen en universiteiten die hiervoor gesubsidieerd worden. Het traject scoorde een 7,2 op basis van studentenoordelen. "We merken dat bedrijven behoefte hebben aan praktische studenten die het onderste uit de kan halen en het vermogen hebben om interdisciplinair samen te werken en vanuit een breder perspectief werken aan een strategisch vraagstuk", aldus  de coördinator van het Honours Programma Tineke Kingma.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem