Normal_student_moe_lui_slapen

ROTTERDAM (Novum) - Een student van de Hogeschool Rotterdam heeft een complete stage verzonnen. Het college van bestuur van de hogeschool heeft de jongen, die een sociale opleiding volgde, uitgeschreven. Het is voor het eerst dat de zwaarste sanctie wordt uitgedeeld, bevestigt een woordvoerder van de onderwijsinstelling donderdag.

Volgens Profielen, het onafhankelijke blad van de hogeschool, heeft de student voor de stageplek gesolliciteerd maar is hij daar nooit aangenomen. Vervolgens heeft hij een verslag geschreven met een urenverantwoording van zijn werkzaamheden, verzonnen collega's en vervalste handtekeningen.

Toen de examencommissie van het Instituut Sociale Opleidingen de fraude ontdekte en een sanctie oplegde, stapte de jongen naar het college van beroep. Hiervoor leverde hij nog meer frauduleus bewijs aan, zoals een brief van de facilitair manager van de stichting waar hij stage zou hebben gelopen. Hierin stond volgens Profielen dat de student de stage met succes had afgelegd en dat de manager ervan uitgaat dat hij een positieve beoordeling krijgt.

De hogeschool acht de student na zijn 'zeer ernstige' fraude niet meer geschikt voor de beroepen waartoe de hogeschool opleidt. De stage is een essentieel onderdeel van de opleiding, benadrukt de onderwijsinstelling.