Een letter leren uit het alfabet in groep 3, een taaltoets in groep 5 of de eindmusical in groep 8. Voor jou voelt dit niet als werken. Het is iets wat je met passie en veel plezier doet. Ben jij dit? En ben je op zoek naar een nieuw avontuur? Laat Daan je dan helpen met het vinden van jouw nieuwe droombaan! Wij zorgen ervoor dat je met jouw kwaliteiten op de juiste plek terechtkomt. Door middel van dit interview vertellen we je meer over hoe het is om te werken bij Daan. 

Hoe ben je met Daan in contact gekomen?
Mijn contract bij mijn vorige werkgever liep af en via LinkedIn was ik al bekend geraakt met Daan. Ik had jou en een aantal collega’s al in mijn netwerk zitten en zag jullie vaak voorbijkomen dus toen ik op zoek was, heb ik contact gezocht met jullie. Tijdens onze eerste kennismaking via videobellen hadden jullie gelijk al een passende opdracht voor mij dichtbij huis en binnen een paar dagen zat ik al bij de school op gesprek met mijn nieuwe directeur en duo-collega. 
 
Welke toegevoegde waarde biedt Daan jou?
De lijntjes zijn erg kort, zo was ik via jullie binnen 2 dagen al bij een school in de buurt op gesprek. Omdat jullie daar al langer een goed contact hebben, kreeg ik een erg warm welkom. Door ons contact wist ik al veel over de school en zij over mij en na een fysieke kennismaking was het daarom ook snel duidelijk dat het een match was en werd ik aangenomen. Ook is het fijn als er een bemiddelingspartij tussen zit waar je zo nu en dan je verhaal kwijt kunt.
 
Wat vindt de school waar je momenteel werkt van jou? 
De school reageerde heel positief: “Hé, het is een meester” natuurlijk. Dat zie je in het onderwijs in het noorden niet zo veel. Daarnaast ben ik inmiddels 50-plusser en ook daar werd heel fijn op gereageerd door de school. Het team is heel gemixt en ik bracht ook weer wat levenservaring mee. 
 
Zijn er deuren voor je open gegaan via Daan?
Jazeker, dat je over de grens van Friesland gaat! Ik ben een echte Fries en had niet verwacht ooit op een Groningse school te werken. Toch ben ik via jullie op een Groningse dorpsschool terecht gekomen. Van tevoren dacht ik: “Jeetje, provincie Groningen, praten ze daar allemaal Gronings? En verstaan ze mij wel goed?” Gelukkig viel het ontzettend mee en op school merk ik niet dat ik in de provincie zit. Er zijn collega’s uit Groningen, Friesland en Drenthe en onderling hebben we ook juist lol met onze verschillende talen.
 
Zou je Daan aanraden? 
Zeker. Je hebt korte lijntjes bij de scholen en het contact tussen ons is laagdrempelig. Als er wat is, kunnen we altijd even appen of bellen. Ik schroom absoluut niet om jullie te bellen met een vraag of een verhaal. De opdrachten tot nu bevallen me ook prima. Doordat ik later aan de pabo begonnen ben, vind ik het fijn om nog kennis te kunnen maken met verschillende scholen om me te ontwikkelen. Daan biedt mij die mogelijkheid met de vastigheid van een dienstverband en een achterban waar ik altijd terecht kan. Dit geeft mij een fijn gevoel dus ik zou het een ander zeker ook aanraden.
 
Wil jij net zoals Alex ook aan de slag als leerkracht via Daan? Bekijk onze leukste onderwijs vacatures.