Carriereswitch maken

Werk je al lange tijd bij hetzelfde bedrijf en ga je de afgelopen tijd met tegenzin naar je werk. Weet je waar dit aan ligt? Misschien heb je je al ingelezen over de situatie waarin je je bevindt en wat hier aan de hand kan zijn. Soms voel je je niet meer thuis bij het bedrijf, heb je geen plezier meer met je collega’s en wordt je niet meer uitgedaagd in je huidige functie. Het is dan misschien tijd voor een carrière switch! Dit klinkt misschien een beetje eng, maar is vaak het leukste wat je in lange tijd hebt gedaan. Het brengt gevoelens als angst, zenuwen en uitdaging naar boven. Zo lang het gezonde gevoelens zijn, is het goed!  

Weet wat je wilt uitproberen

Voordat je ontslag neemt en in het diepe springt, is het belangrijk dat je onderzoekt wat je precies wilt doen. Zijn er banen die vrij staan waar je voor wilt solliciteren? Of misschien wil je eerst nog meer ontwikkelen en gaan studeren. Denk aan opleidingen volgen zoals opleiding Kindercoach wanneer je meer met kinderen wilt doen. Dit geldt uiteindelijk voor alles. Je kunt op papier zetten waar je energie van krijgt, wat je dromen zijn en op basis daarvan kun je zoeken naar functies en cursussen die je hierbij kunnen helpen.

Interne functie switch maken

Een carrière switch hoeft niet altijd bij een ander bedrijf te zijn. Dit kan ook in het bedrijf zijn waar je al werkzaam bent. Soms heb je niks meer te leren in je huidige functie en heb je er geen plezier meer in. Dan kun je met je leidinggevende bespreken wat dan wel mogelijk is. Misschien zijn er functies op andere afdelingen die je graag wilt uitproberen. Soms moet je intern ook nog iets doen of een bepaald certificaat behalen voordat je aan de slag gaat. Denk aan een E learning maken, een cursus volgen naast je werk of trainingen bijwonen op de andere afdeling.

Even een pauze nemen

Heb je hier al lange tijd over nagedacht en weet je nog niet zo goed wat je wilt. Je weet in ieder geval wat je zeker niet wilt. Het is dan ook niet erg om even een pauze te nemen. Een pauze om even bij te komen van alle gedachten en om even de tijd te nemen om uit te zoeken waar je echt blij van wordt.