Logo_0x0

De afgelopen jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van internet en computertechnologie. De jonge generatie weet niet beter, zij zijn ermee opgegroeid terwijl de oudere generatie misschien nog de typemachines kent en die overgang naar het digitale tijdperk heeft meegemaakt. 

Blind type heeft vele voordelen en bevordert de werksnelheid op je computer, waar het bij jongeren grotendeels vanzelf gaat hebben ouderen er misschien wat meer moeite mee. 

Typetopia heeft een type cursus speciaal voor ouderen om ook deze groep de gemakken te laten ervaren van blind typen. 

In deze blog neem ik je mee waarom het blind leren typen echt een aanvulling is op je dagelijkse computerwerkzaamheden.

Blind typen, waarom?

Blind typen nu hoor ik je denken waarom zou ik dat moeten doen, wat heb ik eraan? Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je het zou moeten leren. 

  • Met tien vingers typ je sneller dan met 2 vingers, logisch je gebruikt 2 × zoveel vingers. Wanneer je leert typen met 10 vingers maak je 120 tot 200 aanslagen per minuut meer wanneer je 2 vingers gebruikt. Een enorme tijdwinst dus.
  • Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat je minder fouten maakt wanneer je typt met 10 vingers. Je gaat dus efficiënter werken. 
  • Je voorkomt RSI-klachten, doordat je gefocust bent op het beeldscherm en niet continue naar je toetsenbord hoeft te kijken. Hierdoor is je houding beter en meer ontspannen. 
  • Doordat je houding beter is kan je je beter focussen op het werk wat je moet doen en heb je dus minder afleiding. 
  • Als je dyslexie hebt, heeft blind typen een positieve invloed op het verbeteren van de lees en schrijfvaardigheid. 

Hoe werkt een typecursus?

Je vraagt eenvoudig een typecursus aan via de website van typetopia. Je kan hier geheel op eigen tempo de cursus doorlopen. Je leert het blindtypen door verschillende games te spelen, deze games worden steeds moeilijker naarmate je verder komt in het traject. Ook zijn er veel oefenteksten beschikbaar die worden aangepast op je leeftijd. 

Heb je kinderen? Is het wellicht leuk om de typecursus samen te volgen. Op deze manier kan je tegen elkaar battelen en elkaar helpen sneller te leren typen. 

Over typetopia

Typetopia is al 30 jaar een van de marktleiders als het gaat om blind leren typen. Dit is niet voor niks, door verschillende programma’s aan te bieden voor jong en oud is de typecursus voor iedereen geschikt. Er is een persoonlijke coach aanwezig die jou kan helpen met eventuele vragen. Er zijn uitgebreide lespakketten aanwezig aan de hand van gamification en oefenteksten. Je hebt een unieke dyslexie instelling en een speciale ouder omgeving waar je de voortgang kan bijhouden. 

Voor problemen en vragen is de servicedesk 24/7 beschikbaar.