Normal_onderwijsgids

Een van de belangrijkste pijlers binnen een bedrijfsvoering is het personeel. Hoe beter het personeel functioneert, hoe beter ook de rest bedrijfsprocessen zullen verlopen. Het is ontzettend belangrijk voor iedere onderneming om altijd in het personeel te blijven investeren. Het personeel wordt hier namelijk slimmer en beter van en is hierdoor in staat de werkzaamheden beter en sneller uit te voeren. De beste manier om dit te praktiseren is door het personeel regelmatig trainingen te geven. In deze blog geven we je dan ook enkele voorbeelden van deze trainingen en hoe deze toepasbaar zijn in jouw organisatie!

Time management training

Een time management training leert de medewerkers beter met tijd om te gaan. Dit is dan wel een training die wordt gegeven vanuit de onderneming, maar ook in de privésituaties van het personeel kan deze training ontzettend handig zijn. Men krijgt namelijk inzicht in de hoeveelheid tijd die er gebruikt en eventueel verspild wordt aan bepaalde processen. Daarnaast ligt in een time management cursus de focus op het efficiënter inrichten van jouw dag. Na de training time management zullen alle cursisten zich bewuster zijn van de invulling van de dagelijkse processen. Het is belangrijk om na enkele weken opvolging te geven aan de training. Zo kan iedereen zien of er progressie geboekt is en of de time management training nuttig is geweest!

Communicatie training

Mensen zijn onder te verdelen in allerlei verschillende groepen mensen. Bij deze verschillende groepen komen ook verschillende communicatiemethoden kijken. Omdat iedereen naar eigen kennis optimaal communiceert kan er in de communicatie tussen verschillende soorten mensen al snel ruis op de lijn ontstaan. Zo kan iemand die heel direct is bijvoorbeeld niet begrijpen dat een minder direct iemand een boodschap op een minder directe manier probeert over te brengen. Een communicatie training geeft de cursisten inzichten in de verschillende vormen van communicatie. Deze training is voornamelijk bedoeld om de communicatie binnen een organisatie te verbeteren en zal daarnaast voor een stukje begrip zorgen. Na het volgen van de training zullen alle cursisten namelijk de verschillende vormen van communicatie beter kunnen begrijpen. Er zal hierdoor minder onbegrip zijn tussen de werkgevers over de verschillende vormen van communicatie.