Zoom in het onderwijs

Het gezicht van het onderwijs is flink aan het veranderen. Voorheen werden lessen enkel in overvolle klaslokalen gegeven. Denk aan de stoffige boeken, krijtborden en de vele schoolbank stoeltjes. Tegenwoordig, is lesgeven dynamischer dan ooit te voren. Onderwijzers hebben verschillende manieren om leerstof online te delen. 

Voor de klas staan via Zoom video conferencing 

De afgelopen maanden heeft Nederland te maken gehad met een flinke verschuiving van offline naar online. Dineren bij een restaurant werd laten bezorgen via een app. Men kon niet meer bij elkaar op de koffie. Natuurlijk bleef ook het onderwijs niet gespaard, waar Covid-19 voor flinke (tijdelijke) veranderingen heeft gezorgd. De omstandigheden en regelgevingen maakten klassikaal lesgeven letterlijk onmogelijk. Video conferencing software als Zoom bleek daar een zeer geschikte oplossing voor te zijn. Met Zoom kan je gratis videobellen met maximaal 100 mensen tegelijk. Ideaal! Maar, niet helemaal zonder problemen. De vrije toegang tot deze Zoom video conference calls bleek soms wat onhandig, gezien iedereen, inclusief grappenmakers, konden toetreden. Maar, nadat de grap eraf was en wat gewenning bij iedereen bleek het voor veel leraren een prima oplossing te zijn.  
 

Informatieve website maken bij JouwWeb

Dat je met een website snel eenvoudig informatie kan delen is niets nieuws. Je ziet steeds meer door de onderwijzer gemaakte (klassen)websites. Dat kan bijvoorbeeld een site waar je de huiswerkopdrachten nog een keer kan checken tot verdiepingen van de leerstof. Er zijn veel manieren om een educatieve website te maken: van zelf programmeren tot volledig uitbesteden. Maar, daar zit je natuurlijk als onderwijzer niet op te wachten. In veel gevallen ontbreken de factoren tijd en budget. Je wilt gewoon een simpele website, waar je snel lesstof op kan delen. De beste manier om dat voor elkaar te krijgen, is om dan een website builder tool te gebruiken.  
 
JouwWeb is zo’n platform waar een website bouwen vrij snel te doen is. Het systeem is gratis te gebruiken en kost weinig tijd om onder de knie te krijgen. JouwWeb biedt verschillende website sjablonen aan, en deze website is vervolgens via de editor eenvoudig aan te passen. Als leraar kun je hiermee ook geavanceerde pdf’s en video’s met je klas delen. Het veelgemaakte smoesje van ‘’het huiswerk niet kunnen vinden’’ gaat dan ook niet meer op. Een mooie bijkomstigheid.